Mennyire sokszínű is a sport világa? Hányféleképpen lehet egy sportot komolyan űzni? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaptunk annak a három fantasztikus előadónak köszönhetően, akik megosztották velünk sportkarrierjük történetét, motivációikat, csalódásaikat és sikereiket a március 28-án, kedden megrendezett Mi a te sztorid? programunkon Debrecenben.

A beszélgetés középpontjában ezúttal a sport állt. A közönség három olyan életutat ismerhetett meg, melyeknek meghatározó elemét képezte és/vagy képezi ma is a sport. Vendégeink voltak Török Zita, egykori NB I/A női kosárlabdázó, a GYSEV-Ringa volt játékosa, Kovácsik Levente, vállalkozó, projekt manager, aki tavaly másodmagával átevezte az Atlanti-óceánt egy saját építésű kajakkal, valamint Rózsa Gábor, többszörös Kyokushin Karate Európa-, és Világbajnok, edző, aki jelenleg épületgépészként dolgozik.

A hallgatóság bepillanthatott olyan valódi emberi küzdelmekbe, amikkel előadóinknak a sportolói pálya, a kihívások és versenyek során szembe kellett nézniük. Vendégeink megosztották velünk, milyen komoly, nehéz döntéseket kellett meghozniuk, gyakran a magánéletük területén is a sport miatt. Rávilágítottak arra, mennyire fontos, hogy az ember képes legyen megtalálni azt a motivációt, belső hitet, ami akkor is viszi tovább előre, amikor esetleg csalódások, kudarcok érnek bennünket, és feladnánk. Meghallgathattuk legviccesebb történeteiket és legfontosabb tapasztalataikat, üzeneteiket, amiket ők a sportból merítettek.

Számomra az este legfontosabb üzenete az volt, hogy a sportot önmagunk miatt kell csinálnunk. Kihívást, motivációt, fejlődési lehetőséget kell látnunk benne, nap, mint nap, látni magunk előtt, amit el szeretnénk érni vele és emlékeztetni kell tudnunk magunkat, hogy miért csináljuk. Ez nagyfokú elhivatottságot jelent, ami akkor is kitart, amikor igazán keményen kell megküzdeni az önmagát nehezen adó sikerért, eredményért.

A végén a közönség feltehette saját kérdéseit, és személyesen is beszélgethettek a meghívottakkal. Összességében egy nagyon jó hangulatú, inspirációban gazdag estét zárhattunk. Ez úton is nagyon szépen köszönjük mindhárom Zitának, Levinek és Gábornak, hogy megosztotta velünk történetét, valamint a Vodafone You-nak az esemény létrejöttének lehetőségét!

Frajna Mirella