Ha figyelitek a világ történéseit, akkor észrevehettétek, hogy szinte minden téren átalakulás zajlik. Politikai, gazdasági és társadalmi konvenciók kérdőjeleződnek meg, a pénzügyi világ is hihetetlen mértékben változik – mindez jórészt a technológiai fejlődés eredménye. A technológia fejlődése pedig gyorsabb, mint valaha. Korábban évizedek, de legalábbis évek alatt jutott el egy újítás Amerikából Európába – ez ma az internet segítségével töredékére rövidült. A változás itt van körülöttünk, a mindennapjaink része lett.

De mi a helyzet a munkával? Ha nem is kéz a kézben a technológia fejlődésével, de a változás itt is elindult és egyre gyorsabb lesz. A munkaerőhiány a fejlett országokban a társadalom öregedése miatt évről évre magasabb, miközben a felsőfokú tanulmányok egyre drágábbak. Arról, hogy ennek mi az oka és hogyan lehet előnyt kovácsolni belőle, egy külön írásban ejtek szót. Most azt nézzük meg, hogy a munkaerőpiacra folyamatosan áramló Y és Z generáció (azaz ti) a technológiával karöltve hogyan alakítja át a munkát, mint egészet.

Összeszedtem három fontos szempontot, ami a jövőben egyre nagyobb hatással lesz a munkavégzés minden elemére.

  1. A cégek versenyeznek a jó munkaerőért. A tudatos közösségi média jelenlétről szóló bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy a munkaerőpiacon megfordult a helyzet: aki jól dolgozik, arra vadásznak a cégek. Nemcsak a munkaerőhiány miatt, hanem azért is, mert a dolgozók már nem annyira lojálisak. Ha egy másik cégnél jobb munkakörülmények vagy több fizetés vár, gondolkodás nélkül lelépnek. Hát ez szuper hír, végre mi diktálunk! – gondolhatod. Igen, van egy ilyen olvasata is a dolognak, de ne felejtsd el, hogy a “jó munkaerő” címkét nem osztogatják minden utcasarkon – ki kell érdemelni, be kell bizonyítani. Ezt pedig következetes és kitartó munkával lehet elérni. Ha megvan (ez legalább 2+év tapasztalatot jelent), akkor válogathatsz a jobbnál jobb álláslehetőségek közül.
  2. A rugalmas munkavégzés lett a legfontosabb
. A versenyhelyzet miatt a cégek igyekeznek olyan feltételek mellett dolgoztatni, amit a fiatalok szívesen vállalnak. A PwC a 16-26 év közötti pályakezdő fiatalok körében végzett felmérése szerint munkahelyválasztáskor a rugalmas munkavégzés lehetősége a legfontosabb tényező. Nem szeretnének napi 8 órát egy irodában ülni és még 1-2 órát utazással eltölteni. A laptopok, okostelefonok és az internet korában erre egyre kevésbé van szükség, a szemléletváltáshoz viszont idő kell. Itthon egyenlőre kevés az olyan cég, ami kihasználja ezt a lehetőséget. A felmérés második és harmadik helyén egyébként a munkatársak és az alapfizetés mértéke áll.
  3. Gyorsan változó követelmények. Egy előrejelzés szerint a mai óvodások nagy része olyan munkakörben fog dolgozni, ami ma még nem is létezik. A változás állandósulásával számolva ez nem is csoda, és ti ebben nőttetek fel. Nektek nem okoz gondot megtanulni egy új kütyü használatát vagy egy hirtelen megváltozott szituációban helyt állni. A szakképzettség és az soft-skillek fontossága kiegészül a szakterületek közötti mozgással. Egy korábbi cikkemben említettem a közgazdászból lett biokertész példáját, ez tökéletesen mutatja két nagyon eltérő szakterület összefonódását. Kertészként több hasznát veheti az ember a közgázos tudásnak mint hinné – főleg ha egy cégnek dolgozik.

Mit tudsz hasznosítani a fentiekből:

  • Tudd, hogy értékesebb vagy, mint gondolnád. De ez nem jelenti azt, hogy neked ne kéne nap mint nap tenni azért, hogy még jobb legyél.
  • Keress olyan munkát, amit szívesen csinálsz, hogy idővel “jó munkaerő” válhasson belőled. A soft-skillek megszerzéséhez irány a szakmai gyakorlat!
  • Örülj, mert valószínűleg nem kell a hét minden napján egy irodában ücsörögnöd majd 🙂

Légrádi Flóra

Felhasznált irodalom:

https://www.pwc.com/hu/hu/sajtoszoba/2017/jovo_munkavallaloi.html

https://munkahet.hu/hirek/munkaugyek/az-y-es-z-generacio-terhoditasa

 https://forbes.hu/uzlet/ahol-inkabb-melonak-all-az-y-generacio/