Az élet szerencsés véletleneiről Nagy Dia tud mesélni. Olasz szakos hallgatóként még nem gondolta volna, hogy pár évvel később kiemelkedő eredményekkel, vezetőként fog dolgozni a HR szakmában pszichológiai tudással megspékelve, úgy, hogy közben az olasz nyelv ismerete is előnyére fog válni. 

Hány éves vagy?

32.

Mi az az egy szó, amivel jellemeznéd magad?

Energiabomba.

Legnagyobb büszkeséged?

A 2 éve létrehozott saját kreatív vállalkozásom.

Mivel foglalkozol?

HR Business Partner és Recruitment team lead vagyok. Egyrészt a hozzám tartozó vezetőknek és a munkavállalóknak segítek a HR-t érintő kérdésekben, úgy, hogy az az üzleti igényeknek is megfeleljen, másrészt a toborzási és kiválasztási csapatot vezetem.

Mit tanultál? 

Olasz szakosként kezdtem, majd pszichológiát tanultam.

Miért voltak hasznosak a képzések?

Az olasz szak teljesen véletlenül jött, az egyetem mellett kezdtem el beleszagolni a HR szakmába és utána nem is tudtam, hogy mikor fogom az olaszt igazán használni, de most egy olasz cégnél dolgozom, így most hasznos ez a tudás is. A pszichológia már tudatosabb választás volt a HR-hez, mivel nap mint nap sok emberrel kerülök kapcsolatba, így az egyetemen tanultak nagyban segítenek, hogy könnyebben megtaláljam az utat egy-egy vezetőhöz.

Hasznát veszed-e az iskolában tanultaknak a jelenlegi szakmádban?

Még egy meetingen sem merült fel a bolygóideg latin elnevezése, illetve az Isteni színjáték fordítását sem kérték még tőlem, de a viccet félretéve, azt gondolom, hogy az egyetem egy látásmódot ad nekünk, amely segítségével hatékonyabban tudunk a saját szakmánkban helyt állni, még akkor is ha ezt az első pillanatban nem is gondolnánk. A pszichológia szak megtanított aktívan figyelni a beszélgetőpartneremre, és hogy a megfelelő pillanatban a megfelelő kérdést tegyem fel.

Ossz meg egy tévhitet a szakkal/szakterülettel kapcsolatban!

A következő mondatot számtalanszor hallottam már: „Hú, ha te pszichológiát tanultál, akkor nem is merek neked semmit sem mondani.” Pszichológusok nem elemeznek ki mindenkit minden percben.

Térjünk ki egy kicsit a korábbi szakmai tapasztalataidra! Arra kérünk, oszd meg a mostani hivatásodhoz kapcsolódó három legrelevánsabb munkatapasztalatod:

IT fejvadász cég – HR consultant, klasszikus IT fejvadászat. Előtte is dolgoztam IT cégnél, de itt nagyon sokat tanultam az IT szakmáról és a szakmában dolgozó emberekről. A fejvadász cégeknél, hatalmas pörgés van, és rengeteg a versenytárs, ezért mindig valami újat kell behozni a napi munkába, hogy a jelöltek veled akarjanak dolgozni és te tudd elhelyezni őket.

Kereskedelmi cég – HR manager – egy fúzió után érkeztem egy olyan céghez, ahol a HR osztály nagyon gyerekcipőben járt. Az egyik legizgalmasabb dolog volt a vezetőkkel való közös munka, segíteni nekik megérteni a HR működését, és megteremteni a HR létjogosultságát.

Pénzintézet – HRBP és Recruitment team lead – minden nap tanulhatok valami újat. Végtelen kíváncsiság jellemez, ami egy szuper HR csapattal párosul, így azokon a területeken ahol nem volt eddig lehetőségem elmélyülni, – mint például költségtervezés-, most lubickolhatok. Emellett pár hónapja lehetőséget kaptam, hogy vezessem a toborzási és kiválasztási csapatot, így a munkaerőpiaci kihívások mellett, komoly vezetői kihívásokat is kapok, amolyan akasztják a hóhért hatás játszódik most le nálam.

Jelenlegi hivatásodat tekintsük át a SWOT analízis módszerével:

*soft és a hard oldali szereplők: inkább a HR emberközeli oldalát kedvelők és a számok világában elmélyülők is.

Engedj meg néhány kérdést a szakmai utaddal kapcsolatban.

Munkavégzés módja:

Kötetlen munkarendben dolgozom.

Amiért szereted ezt a munkát:

Nincs két ugyanolyan nap. Nagyon szeretem a pörgést és a változatosságot, hogy minden nap egy új kihívás.

Milyen motiváció vezérelt a HR szakma felé?

Nem volt különösebb motiváció, véletlenül kerültem a HR közelébe, de nagyon örülök, hogy így alakult.

Mesélnél a munkádról, hogy milyen feladataid vannak pontosan?

Elsődleges feladatom a teljes körű, valamennyi HR folyamatot lefedő HR támogatás, tanácsadás és együttműködés biztosítása a hozzám rendelt területek vezetőinek az üzleti célok figyelembe vételével. Recruitment team leadként a vállalat non sales oldali toborzási és kiválasztási stratégiájáért, valamint csapatommal az operatív megvalósításáért is felelek.

A napon többségében a meetingekről szól, mivel elég sok vezetővel dolgozom együtt. Ilyenkor az adott szakterület HR-hez kötődő ügyeit beszéljük át. Ez sok minden lehet, új munkavállaló felvétele, béremelés, képzéstervezés, konfliktuskezelés, motiválás, stb. A meetingek előtt és után vagy néha közben a levelek feldolgozása történik. E-mailben szintén sok feladat érkezik be hozzám, a szerződések kezelésétől, a problémásabb kiválasztás kezelésén át, a statisztikák készítéséig mindenféle. Nehéz ezt leírni, mert minden napon más, mivel több száz emberrel dolgozom együtt nap mint nap.

Fotó: Marten Bjork

A munkád mennyire jellemez téged?

100 százalékosan, pörgős, dimanikus, mégis nagyon szervezett.

Ez csak munka, hivatás, vagy hobby is?

Számomra hivatás, máshogy nem is tudnám elképzelni. Viszont fontos, hogy a hobbim valami teljesen más legyen, ami az agyamnak egy másik részét mozgatja meg. Így tudom megteremteni azt az egyensúlyt, ami a nehezebb munkanapon is továbblendít.

Mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

Az időmenedzsment és a multitasking. Sok vezetővel dolgozom együtt, ami számos feladatot és időt jelent.

Még mindig vannak olyanok, akik szkeptikusan figyelik a vezető pozícióban lévő nőket. Neked, hogy megy a zsonglőrködés a munkával és magánélettel? Szerinted le kell mondani bármelyikről, vagy lehet mindkettőben remekelni?

Nem gondolom, hogy bármelyikről le kellene mondanom csak azért mert nő vagyok. Nagyon jó példák vannak már a világban is arra, hogy valaki egyszerre tud lenni anya, nő és akár egy világcég első embere. Szervezés kérdése, ami nem jelenti azt, hogy néha nem billen el a mérleg, de akkor ki kell egyensúlyozni.

Fotó: pure&PASTEL

Milyen terveid vannak a jövőben?

Mindig szeretnék egy olyan csapat vezetője lenni, amelynek a tagjai szakmailag nagyon kapósak lesznek a munkaerőpiacon, mert akkor tudom, hogy jól végzem a munkámat.

Milyen nyelveken beszélsz? Mennyire jellemző, hogy napi szinten kell használnod az idegen nyelvet?

Angol, olasz. Bár többségében magyar nyelven kommunikáló területeket támogatok, tartozik hozzám egy nemzetközi bekötésű csapat, így ott az angol használat napi szinten előfordul, illetve a kinti HR-es kollégák olaszok, ezért alkalmanként azt is tudom használni.

Kinek ajánlod ezt a pályát?

Nyitott, érdeklődő, kreatív, rugalmas, segíteni akaró, mégis az excel tábláktól nem elriadóknak. Nem ajánlom azoknak akik nem tudnak csapatban dolgozni, nem kompromisszum készek és nem tudnak örülni mások sikereinek.

Általad ismert lehetőségek azok számára, akik követnének ezen az úton:

Ha pályaválasztásról van szó, akkor vagy közgáz vagy pszichológia irányból lehet legkönnyebben megközelíteni a HR szakmát. A gyakornoki lehetőségek nagyon fontosak, ezért egyetem mellett én mindenkinek javasolnám.

Ebben a videóban Diával láthattok egy izgalmas interjút:

Forrás: Nők az úton podcast csatorna

A kiemelt képet AppleHeart Photography készítette.