Gasztro

Ma egy étel nemcsak energiaforrás, hanem kiállítási darab, modell, a művészet maga. Ma egy szakács nemcsak főz, hanem ételeket kreál, könyvet ír, beutazza a világot új ízeket kutatva. Az ételhez pedig még nagyon sok izgalmas szakma kapcsolódik, amelyeknek most a nyomába eredünk.

Bemutatkozók

Vighné Boóc Judit – “étteremzöldítő”

“Egyesíti azokat amiket szeretek: a gasztronómiát és a környezetvédelmet. Ezen kívül egyszerre lehetek nyugis irodai dolgozó, rendezvényszervező, sajtós és social media manager.” – Juci foglalkozása igazi kihívás, hisz majdnem minden napra akad egy új feladat és álommunka is, mert a munkája összhangban van az érdeklődési köreivel is. Ismerjétek meg Őt!

bővebben

Papp Andrea – kutató

“Olyan fiataloknak ajánlom a tudományos pályát, akik szeretnek a dolgok mélyére hatolni, meg mernek kérdőjelezni dolgokat. Az ismeretterjesztő munkához pedig kell egy bizonyos fokú extrovertáltság, és nem szabad szívbajosnak lenni, mert bizony jönni fognak a kritikusok, vagy éppen trollok.” – Ajánljuk nektek Papp Andrea kutató és gasztrobiológus tippjeit életmódról, képzésekről, lehetőségekről.

bővebben

Batta Ramon – szakács, kreatív séf, képzőművész

“Szerintem munkával világot látni a legjobb dolog ebben a korban.” – Ezt így gondolja Ramon, az a séf, aki garantáltan meghozza a kedved a főzéshez. Ha téged is érdekel a szakács hivatás, szeretsz vagy szeretnél megtanulni főzni, akkor kattints erre az interjúra és fedezd fel a lehetőségeket.

bővebben