Művészet

Miben rejlik az alkotás művészete? Mi adja az inspirációt? Különböző alkotókat kérdezünk arról is, milyen érzés teremteni, hatással lenni, nyomot hagyni a világban és milyen úton jutottak el az álmaik megéléséig. Egyáltalán…ebből meg lehet élni manapság?

Bemutatkozók

Boros-Guessous Majda Mária – énekes, tanár

“A legfőbb motivációm, hogy a zenémmel hathatok más emberek életére, valamint népeket, nemzeteket köthetek össze a koncertjeim által.” – Guessous Majda Mária a zenében, a népdalokban és az éneklésben találta meg az útját, és ezekhez kapcsolódik az összes tevékenysége, amelyek a hivatástudatának fontos összetevői.

bővebben

Rományi Nóra – jelmeztervező

“12 éves koromban már tudtam, hogy ezt szeretném csinálni. A rajztudásom és a karakterábrázolás iránti érdeklődés és a színház szeretete vezetett ehhez a pályához. ” – Rományi Nóri jelmeztervező bevezetett minket a kulisszák mögé. Megtudhattuk tőle, hogy milyen folyamatai vannak az alkotásnak, amelyek végül a színpadon jelmezek formájában kápráztatnak el minket. Gyertek és nézzetek a színfalak mögé!

bővebben

Fellegi Dénes – video producer

“Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod” – mondja Konfuciusz. Az ügyfélkezelés, adminisztráció, határidők és technikai korlátok nehézségein túl ez a mondás nagyjából helytálló.”- Dénes, aki videógyártással foglalkozik, nemcsak Konfucius örök érvényű gondolatával inspirál minket, hanem megosztja velünk saját tapasztalatait, valamint ihletéseinek forrásait is elárulja.

bővebben