Filantrópia

Mi a belső motivációja azoknak a személyeknek, akik mások segítésére teszik fel az életüket? Lehet-e karriert építeni altruista személyiséggel? Hogyan lehet erősnek maradni a nehézségek ellenére és folyton megújulni az értékteremtésben? Milyen segítő szakmák is léteznek manapság? Többek között ezekre is keressük a válaszokat.

Bemutatkozók

Győri Zoltán Gábor – társasjáték tervező, játékmester

“A pedagógiának, a pszichológiának, a művészetnek, a játékkultúrának, a tervezésnek olyan keresztmetszete, mely napról napra fejlődik, szerintem ez bámulatos. Hatalmas örömet és minőségi együtt töltött időt hoz az emberek életébe a játék, és ha ehhez én bármilyen formában hozzájárulhatok, akkor büszke vagyok rá.” – Győri Zoltán így vélekedik a munkájáról, amiben aztán minden van, de leginkább játékot tartalmaz. Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan építette fel Zoltán a hobbijából a vállalkozását!

bővebben

Földi Barbara – tréner, designer, környezetvédő, vállalkozó

“A mindennapok sokszor bedarálnak, de a kisfiam mindig elegendő motiváció, mert minden amit teszek, érte és a felnövekvő generációért teszem. Valamint engem személyesen a kihívások motiválnak és abból akad bőven a kis társadalmi vállalkozás életében. – Földi Barbara “Barka” igazi harcos környezetvédő, akinek ez nemcsak szenvedély, hivatás, hanem életmód és jövőkép is egyben. Barka rendkívül színes egyéniség, ami a munkáiban is megnyilvánul. Több dolgot is csinál egyszerre, ám mindegyikben ott van a közös kötőelem a fenntarthatóság.

bővebben

Balatoni József – tanár

“Minden gyermekben meg kell találni azt, amiben tehetséges, abban erősíteni, fejleszteni. A sikerélmény pedig motiválni fogja. Ha azt nézzük és értékeljük, hogy mit tud, akkor sokkal jobban odateszi magát a diák.” – Balatoni József, ismertebb nevén Jocó bácsi tanárként, ezzel a hozzáállással nyerte el oly sok ember bizalmát. Olvassátok el vele készített interjúnkat, amelyben elmeséli, hogyan és milyen platformokon neveli az egész társadalmunkat.

bővebben

Cserháti-Herold Janka – termékenységtudat szakértő

“Célunk nem pusztán üzleti: küldetésünknek tekintjük, hogy tevékenységünk révén Magyarországon a fogamzásgátlás mellett a szexuális felvilágosítás és a női-férfi szerepek területén is pozitív, hiteles igazodási pont legyünk az egyszerre szemérmeskedő, sokszor ismerethiánytól ordító és nem egyszer szexista hazai közbeszédben.” – Ezek Cserháti-Herold Janka termékenységtudat szakértő jövőbeli tervei. Janka egyedülálló munkát végez idehaza azzal, hogy nyíltan beszél az egészséges testtudat olyan szegmenseiről, amit inkább tabuként kezel a többségi társadalom. Ajánljuk őt nemcsak a mi interjúsorozatunkban, hanem az összes platformon, mert mítoszokat írt elképesztően hiteles és emészthető formában.

bővebben

Sőrés Anett – jógaoktató

“Már tudtam, hogy a jógaoktatással szeretnék foglalkozni, de még nem mertem feladni a biztosabbnak tűnő munkámat. De aztán szépen lassan a jógaoktatás átvette a főszerepet. Hogy hogyan született meg bennem a döntés? Tényleg csak a megérzések alapján. Tudtam, és tudom, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, és úgy gondoltam, ha erre még lehetőséget is kapok, nem utasíthatom vissza. Ez jó döntésnek bizonyult.” – Sőrés Anett hosszú egyetemi évek után, egy biztos állásból váltott a szerelemhivatásra, amely eleinte csak hobbinak indult. Ismerjétek meg Anett karrierváltásának történetét.

bővebben

Lupui Iza – life coach, blogger

“Nem tudok elképzelni jobbat, mint segíteni másoknak megtanulni más nézőpontból nézni az életüket, hogy elégedettek és boldogok legyenek. Ezt megtehetem személyesen a coaching üléseken vagy a csoportos tréningeken, de amikor inkább egyedül dolgoznék, akkor leülhetek bejegyzést írni a blogra.” – Lupui Iza life coachként megtalálta mindazt, ami elégedetté teszi munkafronton. A vele készült interjúból kiderül, hogyan sikerült egy egészségügyi nehézségből, azáltal kapott tapasztalásokból vállalkozást építenie.

bővebben

Zana Vera – Projektmenedzser

“Olyan országban szeretnénk élni, ahol jó bemenni a munkahelyünkre, ahol biztonságban érezzük magunkat és ahol az önbizalom sokkal fontosabb, mint a kapcsolatok. Mert egy jó ötletet, sok munkával és kitartással Magyarországról is sikerre lehet vinni. ” – Zana Vera projektmenedzserként, azért dolgozik minden nap, hogy terjessze ezt a fajta hozzáállást és megvalósítsa más álmait is. Nagyon nagy szükség van rá!

bővebben

Nagy Zsolt – közgazdász, mentálhigiénés szakember, önkéntes

“Számomra azért volt hasznos ez a 2 éves mentálhigiénés képzés, mert egyrészt sok pszichológiai és lélektani ismeretet és tudást szereztem, másrészről pedig a kötelező pszichodráma alkalmaknak is köszönhetően önismeretem is sokat fejlődött. ” – Nagy Zsolt mondata, válasz lehet arra is, hogy miért érdemes a meglévő végzettségünk mellett tovább képezni magunkat. Közgazdászként nem hagyott fel a tanulással, több terepen is megtalálta azt, hogyan segíthet másoknak, miközben ő maga is folyamatosan fejlődik.

bővebben

Fésüs Veronika – sportfejlesztési mentor

“A munkám tökéletesen ábrázolja a személyiségem. Mivel minden lépést meg kell tervezni mind a magam, mind mások félkészítésében, nagyfokú tudatosságot és koncentrációt igényel. Egyszerűen fogalmazva szeretek képben lenni. Szeretem, ha rendben van körülöttem minden. A sötétben is megtalálom a megoldást.” – Fésűs Veronika sportfejlesztési mentorként a rá jellemző fegyelmet és szervezettséget nagyon jól kihasználja a munkája során. Beavat minket ennek a nem hétköznapi szakmának a temérdek lehetőségeibe.

bővebben

Dr. Tóth Orsolya – bőrgyógyász

“Mindig az akartam lenni, amit éppen az egyetemen tanultam: belgyógyász, nőgyógyász stb. Majd a diploma előtt az összes szakma ellen tudtam ellenérvet felhozni, kivéve a bőrgyógyászatot, így ezt választottam. Az elmúlt 6 évben, amióta bőrgyógyászként dolgozom nem csalódtam, sőt inkább beigazolódott, hogy jól döntöttem. – Dr. Tóth Orsolya mesél az egyetemi évekről, rezidensképzésről és a jelenlegi munkáiról is. Ha kacérkodsz az orvosi pályával, akkor neked ajánljuk ezt az interjút!

bővebben