Filantrópia

Mi a belső motivációja azoknak a személyeknek, akik mások segítésére teszik fel az életüket? Lehet-e karriert építeni altruista személyiséggel? Hogyan lehet erősnek maradni a nehézségek ellenére és folyton megújulni az értékteremtésben? Milyen segítő szakmák is léteznek manapság? Többek között ezekre is keressük a válaszokat.

Bemutatkozók

Nagy Zsolt – közgazdász, mentálhigiénés szakember, önkéntes

“Számomra azért volt hasznos ez a 2 éves mentálhigiénés képzés, mert egyrészt sok pszichológiai és lélektani ismeretet és tudást szereztem, másrészről pedig a kötelező pszichodráma alkalmaknak is köszönhetően önismeretem is sokat fejlődött. ” – Nagy Zsolt mondata, válasz lehet arra is, hogy miért érdemes a meglévő végzettségünk mellett tovább képezni magunkat. Közgazdászként nem hagyott fel a tanulással, több terepen is megtalálta azt, hogyan segíthet másoknak, miközben ő maga is folyamatosan fejlődik.

bővebben

Fésüs Veronika – sportfejlesztési mentor

“A munkám tökéletesen ábrázolja a személyiségem. Mivel minden lépést meg kell tervezni mind a magam, mind mások félkészítésében, nagyfokú tudatosságot és koncentrációt igényel. Egyszerűen fogalmazva szeretek képben lenni. Szeretem, ha rendben van körülöttem minden. A sötétben is megtalálom a megoldást.” – Fésűs Veronika sportfejlesztési mentorként a rá jellemző fegyelmet és szervezettséget nagyon jól kihasználja a munkája során. Beavat minket ennek a nem hétköznapi szakmának a temérdek lehetőségeibe.

bővebben

Dr. Tóth Orsolya – bőrgyógyász

“Mindig az akartam lenni, amit éppen az egyetemen tanultam: belgyógyász, nőgyógyász stb. Majd a diploma előtt az összes szakma ellen tudtam ellenérvet felhozni, kivéve a bőrgyógyászatot, így ezt választottam. Az elmúlt 6 évben, amióta bőrgyógyászként dolgozom nem csalódtam, sőt inkább beigazolódott, hogy jól döntöttem. – Dr. Tóth Orsolya mesél az egyetemi évekről, rezidensképzésről és a jelenlegi munkáiról is. Ha kacérkodsz az orvosi pályával, akkor neked ajánljuk ezt az interjút!

bővebben

Nagy Dia – HR business partner és recruitment team lead

“Nincs két ugyanolyan nap. Nagyon szeretem a pörgést és a változatosságot, hogy minden nap egy új kihívás.” – így vélekedik Nagy Dia HR vezetőként a munkájáról. Beavat minket abba, hogy hogyan lehet erre a szakterületre tévedni és abba is, hogy ez a hivatás milyen feladatokkal jár.

bővebben

Sőnfeld Mátyás – gyógypedagógus, zeneterapeuta

“Amikor a gyerekek egy tábori Zenebatyus élmény után másnap odajöttek hozzám, a kimosott joghurtos dobozokkal, és örömmel mondták, hogy kacagó poharat fognak belőle készíteni! Itt éreztem, hogy nem csak a kreatív-alkotó, de a környezettudatos szemléletformáló része is átment.” – így mesélte egyik sikertörténetét Sőnfeld Mátyás, aki nemcsak a Zenebatyu élményprogram megálmodójaként, hanem gyógypedagógus mivoltában is bemutatkozott nekünk.

bővebben

Bozori Gabriella – gyógypedagógus, lovasterapeuta

“Az új feladatok megoldása lebeg előttem minden nap. Ha az ember szereti azt, amit csinál, akkor mindig megvan a belső motiváció.” – Bozori Gabriella először gyógypedagógusként, majd tovább képezve magát lovasterapeutaként találta meg a hivatását. A motiváción túl, hogy mit ad még neki ez a foglalkozás, az interjúban elolvashatjátok.

bővebben

Lucza-Kallós Erika – gyógypedagógus, logopédus

“Ez az a munka, amit én személy szerint nem tudok bent hagyni az irodában, az iskola falain belül, hiszen az agyamnak folyton járnia kell, hogyan tudom színesebbé, élvezhetőbbé tenni az óráimat. A gyerekek sorsait nem tudom elengedni, ebben a szakmában nem lehet.” – Lucza-Kallós Era logopédus, egy igazi filantróp személyiség, aki ezzel a hivatással minden nap azért küzd, hogy a fogyatékossággal élő gyerekek még teljesebb életet élhessenek.

bővebben

Reményiné Csekeő Borbála – pszichológus, szupervízor

“Általában negatívumként szokták mondani, hogy sokan azért jelentkeznek pszichológiára, hogy magukat gyógyítsák, és ez milyen már… Szerintem ez egyáltalán nem rossz motiváció, csak a sorrend fontos: előbb juss el a saját traumáid feldolgozásában odáig, hogy tudjál kifelé koncentrálni, és akkor tudsz majd másoknak is segíteni. – Borival a pszichológusok motivációiról is beszélgettünk, ez csak az egyik. Olvass tovább, ha érdekel a többi is.

bővebben