Utazás

Utazni élvezet, na de akkor is, ha közben dolgozni kell? Mondják el azok, akik így élnek, utaznak és dolgoznak. Mi az ára, az előnye és a hátránya a mobilitásnak? Rugalmasság vs. állandóság, mi szól mellettük és ellenük? Ha kíváncsi vagy, akkor ismerd meg a kategória néhány képviselőjét.

Bemutatkozók

Berni – légiutaskísérő

“Nem tudok elképzelni még egy ilyen színes munkát mint az enyém. Szeretem úgy ahogy van, sokszor a maga nehézségeivel együtt. Nagyon sok mindenre ki vagyunk képezve amire egy utas sokszor nem is gondolna, viccesen mi csak úgy mondjuk, hogy egyszerre vagyunk felszolgálók, baristák, biztonsági őrök, nővérkék, bombaszakértők, életmentők, pszichiáterek, óvónénik, idősgondozók, takarítók.” – Berni vezető légiutaskísérőként minden nap az álmát éli a felhők felett. Repülj vele Te is!

bővebben

Dr. Magos Judit – klinikai kutatási kapcsolattartó, orvosi szakfordító

“Egy CRA-val találkoztam az egyetemen egy hallgatói szakmai fórumon, ő mesélte el részletesen a munkakört és megtetszett. A motivációm az volt, hogy nem igazán vonzott a patikai munka, ötödévesként is a gyógyszeripari szakirányt választottam a közforgalmi gyógyszertár iránt érdeklődő többséggel szemben. A CRA munkakörben találtam meg a szakmai kíváncsiságomat jól kielégítő egyveleget: részben tudományos-elmélyedős, részben pörgős, utazós-szervezős.” – Dr. Magos Judit klinikai kutatási kapcsolattartóként (CRA) dolgozik mióta elvégezte az egyetemet. Azon túl, hogy miért ezt az irányt választotta, megosztotta azt is, mi mindennel foglalkozik emellett.

bővebben

Majsai Richárd – ‘digitális nomád’, freelancer

“A digitális nomád az egy olyan helyfüggetlen vállalkozó, aki utazik a világban, és mivel csak egy laptopra és wifire van szüksége a munkavégzéshez, így igazából mindig ott lehet, ahol akar. Világpolgár, aki előtt nincsenek határok. Ott dolgozik ahol akar, amikor akar és olyan ügyfelekkel, cégekkel dolgozhat együtt, akik számára is szimpatikusak.” – Majsai Richárd freelancerként ezt az életet éli. A vele készített interjúban mesél a hagyományos munka világából való megszökésről és a jövőbeli terveiről is.

bővebben

Tóth József – alkalmazás mérnök, műszaki támogató mérnök

“Az életvitelem teljesen a munkához alakult, 2 óra alatt bepakolok egy másfél hónapos útra, bárhová is menjek. Spontán és szabad vagyok emiatt.” – Tóth József utóbbi 11 éve mérnökként az utazásról szól, épp ezért hitelesen be tud számolni nekünk arról, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak annak, ha a munka sok utazással jár.

bővebben