Utazás

Utazni élvezet, na de akkor is, ha közben dolgozni kell? Mondják el azok, akik így élnek, utaznak és dolgoznak. Mi az ára, az előnye és a hátránya a mobilitásnak? Rugalmasság vs. állandóság, mi szól mellettük és ellenük? Ha kíváncsi vagy, akkor ismerd meg a kategória néhány képviselőjét.

Bemutatkozók

Dr. Magos Judit – klinikai kutatási kapcsolattartó, orvosi szakfordító

“Egy CRA-val találkoztam az egyetemen egy hallgatói szakmai fórumon, ő mesélte el részletesen a munkakört és megtetszett. A motivációm az volt, hogy nem igazán vonzott a patikai munka, ötödévesként is a gyógyszeripari szakirányt választottam a közforgalmi gyógyszertár iránt érdeklődő többséggel szemben. A CRA munkakörben találtam meg a szakmai kíváncsiságomat jól kielégítő egyveleget: részben tudományos-elmélyedős, részben pörgős, utazós-szervezős.” – Dr. Magos Judit klinikai kutatási kapcsolattartóként (CRA) dolgozik mióta elvégezte az egyetemet. Azon túl, hogy miért ezt az irányt választotta, megosztotta azt is, mi mindennel foglalkozik emellett.

bővebben

Majsai Richárd – ‘digitális nomád’, freelancer

“A digitális nomád az egy olyan helyfüggetlen vállalkozó, aki utazik a világban, és mivel csak egy laptopra és wifire van szüksége a munkavégzéshez, így igazából mindig ott lehet, ahol akar. Világpolgár, aki előtt nincsenek határok. Ott dolgozik ahol akar, amikor akar és olyan ügyfelekkel, cégekkel dolgozhat együtt, akik számára is szimpatikusak.” – Majsai Richárd freelancerként ezt az életet éli. A vele készített interjúban mesél a hagyományos munka világából való megszökésről és a jövőbeli terveiről is.

bővebben

Tóth József – alkalmazás mérnök, műszaki támogató mérnök

“Az életvitelem teljesen a munkához alakult, 2 óra alatt bepakolok egy másfél hónapos útra, bárhová is menjek. Spontán és szabad vagyok emiatt.” – Tóth József utóbbi 11 éve mérnökként az utazásról szól, épp ezért hitelesen be tud számolni nekünk arról, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak annak, ha a munka sok utazással jár.

bővebben