Nyári projekthét 2017

A fiatalkori címkézés, egymás megbélyegzése egy olyan társadalmi probléma, amivel sokunk találkozott már valamilyen formában, mégis keveset beszélünk róla, magunkba temetjük, pedig lehet ellene tenni. Erre a kérdéskörre hívtuk fel a figyelmet a 2017-es kampányvideónkkal.

Ilyen volt a 2017-es projekthét

Fiatal

nap

projekt

A gyakorlati, élményalapú tanulásban, a történetek erejében hiszünk. Az a tapasztalatunk, hogy ma a középiskolákban kevés szó esik a munkaerőpiaci lehetségekről, a fiatalok erősségeinek feltárásáról, a folyamatos visszajelzésadásról, az önismeretről és “soft skillek” fejlesztéséről. Ezért szervezzük nyári táborainkat, ahol középiskolásoknak segítünk abban, hogy közelebb kerüljenek önmagukhoz és a munka világához. Lehetőségeket mutatunk nekik, szakembereket hívunk, akiknek a történetei által inspirálódhatnak és bővíthetik látókörüket. Közben pedig olyan készségeiket fejlesztjük, amelyekről azt gondoljuk, hogy a jövő munkaerőpiacán nagy hasznát veszik majd (pl. önismeret, retorika, időgazdálkodás, stresszkezelés, prezentációs technikák). Mindezt egy jó hangulatú, támogató közösség keretein belül tesszük, ráadásul a fiatalok a hét során egy társadalmi projekten dolgoznak egy Forbes által is díjazott szakmai vezető segítségével.

Készségfejlesztő tréningek

Olyan készségek fejlesztését helyezzük előtérbe, amelyeket az iskolában gyakran kihagynak, pedig a való életben nélkülözhetetlenek (pl. nyilvános beszéd, prezentációs technikák, önismeret, stb)

Izgalmas szakmák, inspiráló életutak

Az egy hét alatt számos segítőkész szakember segíti majd az utatokat, akiknek segítségével meglesheted, mit csinál valójában egy online marketinges, designer, tréner, szervezetfejlesztő, vagy coach.

Projektmunka

Egy olyan társadalmi projekten dolgozhatsz a csapatoddal, amelynek témáját a hét elején ti magatok határozzátok meg és dolgozzátok ki a hét folyamán hozzáértő szakértő segítségével.

Szakemberek, akiktől 2017-ben táborozóink tanulhattak

Bárdos András

Bárdos András

Szerkesztő, újságíró

 

Csik Veronika

Csik Veronika

Szerkesztő

 

Sóti Anett

Sóti Anett

DreamJobs társalapító

 

Bruck Gábor

Bruck Gábor

Döntéspszichológus

 

Sellei Ábel

Sellei Ábel

Producer

 

Németh Anna

Németh Anna

DreamJobs társalapító, vitaszakkör vezető

 

Németh Zoltán

Németh Zoltán

Prezentációs tréner

 

Papp Gábor

Papp Gábor

SEO szakértő

 

Kósa Tekla

Kósa Tekla

Stresszkezelés konzultáns

 

Nagy Andrea

Nagy Andrea

Tréner, coach

 

Szijártó Adrienn

Szijártó Adrienn

Prezentációs tréner

 

Békéssy Olga

Békéssy Olga

PR és kommunikációs szakember

 

A 2017-es projekthét partnerei

Petra minden este mosolyogva jött haza! Arról mesélt, hogy itt nincs klikkesedés, mindenkivel lehet beszégetni, mindenki odafigyel a másikra, önmaga lehetett, fantasztikus előadók és előadások vannak, de mindig a csoport összetartozása volt a végső megállapítása.

Puchmann István&Horváth Éva

Szülők

Rengeteg téren hasznos volt, nagyon sokat tanultam, mind szakmai, mind szociális dolgokat beleértve. Olyan embereket ismerhettem meg, akik valamilyen szinten hasonlóak hozzám, de mégis egy kicsit mások. Tőlük is nagyon sokat tanultam, nem csak az előadóktól. A tábor légköre nekem a hét vége felé már olyan volt, mintha a második családom lenne. Egy olyan környezet, amiben nyugodtan kinyílhattam és ahol mertem önmagam lenni

Tündi

18 éves táborozó diák

Regi teli volt élményekkel, érzelmekkel. Nagyon tetszett neki és nekünk is, hogy ilyen sokrétű rálátást kapott valós munkahelyek mindennapi életéről. Vidéki gyerekként olyan munkahelyekre jutott el, amiről eddig csak olvasott vagy hallott, és enélkül a tábor nélkül lehetősége sem lett volna megismerkedni ezekkel az emberekkel. Kapcsolat szerzésre-építésre is kíváló lehetőség. Sokat segített abban is, hogy ne aprózza fel magát és célirányosabb legyen.

Harazinné Somoskői Tünde

Szülő

Az elmúlt egy hétben jobban megnyíltam ebben a közegben, mint a suliban 5 év alatt.

Bálint

16 éves táborozó diák