Tehetségmenedzsment és karrier coaching középiskolásoknak

Középiskolás fiataloknak segítek tehetségük kibontakoztatásában, jövőjüknek és karrierútjuknak tervezésében egyéni coachinggal és készségfejlesztéssel.

Életút és karriertervezés középiskolásoknak

Egy minden eddiginél gyorsabban változó világban élve elengedhetetlennek tartom, hogy a fiatalok már középiskolás korban elkezdjék feltérképezni az előttük rejlő lehetőségek tengerét. Sőt, az ösvények feltérképezésén és az önismereten túl segítséget nyújtok abban is, hogy az álmok konkrét tervekké, akciópontokká alakulhassanak, amelyeket könnyebb megvalósítani.

Készségfejlesztés, kritikus gondolkodás

A találkozók folyamán olyan hasznos készségek elsajátítására is sort keríthetünk, amelyekre nagy szükség lehet egyetemi felvételiknél, állásinterjúkon, illetve a munkaerőpiacon egyaránt. Mindemellett megtanuljuk megkérdőjelezni a kőbevésettet: miért kellene, hogy jó legyen valami csak azért, mert eddig is úgy működött? MIért kellene egy bizonyos utat választani csak azért, mert eddig mindenki azt választotta?

Önbizalom erősítés, “titkos” erőforrások feltérképezése

Hiszem, hogy mindenki jó valamiben, sőt, valamiben mindenki a legjobb. Sajnos a jelenlegi oktatási rendszer nem teszi lehetővé a pedagógusok számára, hogy személyreszabott módszerekkel, maximális figyelemmel fókuszáljanak a diák legerősebb készségeire, személyes vágyaira, emiatt nagyon sok titkos erőforrás homályba vész.

Filózófiám

Hiszek a divergenciában, a sokféleségben, ezt alkalmazom a fiatalokkal való foglalkozásaim során is.

Hibás megközelítésnek látom, hogy a mai oktatési rendszer a gyerekek teljesítményét a kognitív készségek mérésén keresztül értékeli. Sokkal inkább tudok azonosulni azzal az elgondolással, mely szerint a gyermek fejlődésében nem az számít, hogy mennyi információt tudunk az agyába gyömöszölni, hanem hogy képesek vagyunk-e segíteni őt, hogy olyan készségeket fejlesszen ki magában, mint a kitartás, önuralom, kiváncsiság, lelkiismeretesség, önbizalom. Ezeket a nem-kognitív készségeket, vagyis pszichológiai jellemvonásokat nevezi a szakirodalom jellemnek.

Az én szerepem, hogy ebben legyek társa és mentora a hozzám forduló diáknak – személyreszabott módszertannal segítek számára felfedezni azokat az ösvényeket, amelyekre soha, senki nem hívta még fel a figyelmét. Közösen tárjuk fel a lehetőségek tengerét, megtaláljuk az igazi szenvedélyét, kapcsolati rendszert építünk és olyan készségeket fejlesztünk, amelyekre egészen biztosan szüksége lesz a későbbiekben.

Rólam

Rólam

Közgazdászként végeztem a Budapesti Corvinus Egyetemen, ma elsősorban nonformális oktatással, gyerekek és fiatalok fejlesztésével, valamint fiatal nők szakmai támogatásával töltöm a mindennapjaimat. Az utóbbi években számos cég és projekt életébe nyerhettem bepillantást: országos konferenciák szervezésétől kezdve a KAPTÁR közösségi iroda operatív vezetésén át belekóstoltam nonprofit szervezetek létrehozásába és működtetésébe. 

Az “Így dolgozunk mi” kezdeményezés megálmodója és létrehozójaként tréningek, táborok szervezésével, pályaválasztási coachinggal segítem elsősorban az Y és Z generációs fiatalokat, oktatásmódszertani fejlesztőként pedig civil szervezeteknek és vállalatoknak segítek alternatív oktatási programok, képzések kidolgozásában és menedzselésében. Mindemellett pedig karrier coachinggal és szakmai programsorozatokkal igyekszem támogatni a fiatal nőket önmaguk és szakmai életútjuk megtalálásában. Rólam bővebben a honlapom böngészésével tudhatsz meg többet.

 

Személyre szabott módszertan

A te egyedi igényeidre szabjuk a találkozókat, nincs előre eltervezett forgatókönyv vagy ősrégi recept, itt te adod az alapot és belőled hozzuk ki a lehető legtöbbet.

Élményalapú tanulás

Mi nem fogunk ám minden alkalommal ugyanott találkozni és ugyanazt csinálni. Lesz, hogy üzleti reggelire megyünk, vagy éppen olyan szakembert hívok el beszélgetni, akinek a szakmája már régóta érdekelt téged, esetleg elővesszük a színesceruzákat és visszamegyünk az óvodába. Bármi megtörténhet, ami segíti a Te személyes és szakmai fejlődésed.

Személyes fejlesztés

A találkozóink során minden annak érekében fog történni, hogy te alkalomról alkalomra többet tapasztalj és közelebb kerülj a céljaid eléréséhez. Minden rólad fog szólni és a maximális figyelmemmel segítelek majd az úton.

Kinek való?

Alapvetően olyan középiskolásokkal dolgozom együtt, akik:

U

Elfelejtették, miben is tehetségesek igazán

 

Fejlesztenék olyan készségeiket, amelyekre valóban szükségük lehet az egyetemi felvételiknél/ munkaerőpiacon

 

Stratégiát alkotnának a továbbtanulásukkal, szakmai életútjukkal kapcsolatosan

 

Szívesen bővítenék kapcsolati rendszerüket és kapnának visszajelzéseket munkájukban sikeres szakemberektől

 

 

Árazás:

Ahogyan mindenkinek valami más miatt van rám szüksége és másban lehetek számára a leghasznosabb, éppen annyira különféle módszertanokkal is dolgozom. Éppen ezért egyedi árképzést alkalmazok minden fiatalnál.

Az első találkozásunk során arra leszek kíváncsi, miben tudlak a leginkább segíteni, miért van szükséged rám, milyen gyakran szeretnél találkozni – ez az első találkozó éppen ezért ingyenes.

 

A közös munka

Ahogyan egy sportedző sem végzi el helyetted az edzéseket, a velem való együttműködés sem lehet egyoldalú. Nem én fogom eldönteni helyetted, hogy mi való neked, vagy megmondani, hogy mi legyél, ha nagy leszel. Viszont ott leszek veled az úton és támogatni foglak mindenben. Legyen szó CV írásról, motivációs levél megírásáról, nyílvános beszéd képzésről, önbizalomnövelésről, vagy éppen egy szakmai kapcsolat megszerzéséről, stratégiaalkotásról, felvételire való felkészülésről.

Nálam nincsenek tankönyvek, nem tudom a tuti recepteket, viszont kiváncsi és nyitott vagyok rád és minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy segítselek a valódi célod elérésében.

Elérhetőségeim:

Telefonszám: +36 20 296 1646

Email: niki@igydolgozunkmi.hu

Gyakori kérdések

Hány alkalom elegendő ahhoz, hogy “kész” legyek?

Nincsenek írott szabályok, velem mindenki addig dolgozik együtt, ameddig azt érzi, hasznos számára az együtt töltött idő. Ez lehet 3 találkozó is, de lehetnek hónapok is – itt minden rajtad múlik.

Mit hozzak magammal a találkozóra?

Szerencsés, ha van egy ezekre az alkalmakra előkészített füzeted, amibe tetszés szerint jegyzetelhetsz. Ne aggódj, nem fogok osztályozni és nem lesz beszedve, hogy átnézzem, miket írtál le. Csupán a közös munkát segíti. Minden további eszközt bízz csak rám.

Jegyzetelhetek inkább telefonba/laptopba?

Amennyiben kényelmesebbnek érzed a laptopba való jegyzetelést, nyugodtan hozz magaddal gépet, semmi akadály nincs ennek, a telefont viszont nem javaslom, mert elvonhatja a figyelmünket. Viszont egy füzet ezekben az esetekben is praktikus, ha van nálad, mert elő fog fordulni, hogy arra kérlek majd, inkább papíron dolgozzunk/rajzoljunk egy kicsit.

Mi van akkor, ha “nem illünk össze”?

Nagyon fontos, hogy meglegyen közöttünk az összhang és kialakuljon a bizalom. Én mindent meg fogok tenni annek érdekében, hogy jól érezd magad a velem való találkozások során, ám amennyiben mégis azt érzed, hogy nem passzolunk, nyugodtan jelezd felém és kitalálunk valamit közösen.